Valentine's Day

Valentine's Day

Ρομαντική  |  Παραγωγή: 2010  |  Διάρκεια 125'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Garry Marshall

Πρωταγωνιστούν: Jessica Alba, Bradley Cooper, Anne Hathaway, Jessica Biel, Ashton Kutcher

Κριτική: Πέτρος Καλογεράς

Με φόντο το κοσμοπολίτικο Los Angeles, ζευγάρια και singles ζουν μέσα στο κλίμα, τις προσδοκίες, τις απογοητεύσεις και τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. To «Valentine's Day» κάνει focus σε δέκα παράλληλες ιστορίες. Ο Garry Marshall σκηνοθέτης των «Pretty Woman» και «The Princess Diaries», επανέρχεται για να ξαναπιάσει την 'καλή' με μία ταινία που είναι τόσο εξόφθαλμα προϊόν όσο και η περιβόητη γιορτή των ερωτευμένων στην οποία αναφέρεται.

Η ταινία κινείται εκνευριστικά φανερά στα χνάρια του «Love Actually» και αλλάζει την 'ημέρα' από Χριστούγεννα στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μειώνει την ποικιλία ερωτικών ιστοριών και παρατάσσει ένα σύνολο που δεν έχει καμία μοναδικότητα. Το «Love Actually» πέτυχε γιατί έχει την Βρετανική ζωηράδα και γιατί οι ιστορίες του διαφέρουν μεταξύ τους, σε βαθμό που τους προσδίδει μια γοητευτική ανεξαρτησία. Στην ταινία του Garry Marshall δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ιστορία που θα θυμάσαι. Είναι όλες σφιχτά περιτυλιγμένες με τις χρωματιστές συσκευασίες δώρου της εν λόγω ημέρας. Είναι τόσο σφιχτά τυλιγμένες που δεν μπορούν να ξεφύγουν από μια συγκεκριμένη γραμμή μιας τετριμμένης οφθαλμαπάτης. Υπάρχουν βέβαια εντυπωσιακές παρουσίες, ειδικά από τις Jennifer Garner και Anne Hathaway, που κάποιες φορές σε κάνουν να ήθελες να βρίσκεσαι στην οθόνη μαζί τους. Απλά, υπάρχουν πλέον πάρα πολλές τέτοιες ταινίες. Είναι από εκεί και πέρα θέμα της σημασίας που δίνει ο καθένας, στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Και είναι κρίμα από έναν αμετανόητο σκηνοθέτη των ρομαντικών κομεντί, που μας έχει χαρίσει μια από τις πιο όμορφες ρομαντικές ταινίες των τελευταίων δεκαετιών, το «Frankie and Johnny», να μην πειραματίζεται με το είδος που έχει διαλέξει να ασχολείται για χρόνια. Ίσως θα έπρεπε να το μελετάει καλύτερα. Εκτός από μια κατεύθυνση που παίρνουν ορισμένοι ηθοποιοί, δεν υπάρχει κάτι άλλο που τον κούρασε ιδιαίτερα. Αλλωστε οι, κάποιες φορές, συμπαθητικοί διάλογοι δεν οφείλονται στη δική του δουλειά.

Το ενδιαφέρον που συντηρείται είναι για το αν η ταινία θα καταλήξει όπως την είχες φανταστεί από το πρώτο μισάωρο. Πάντως δεν ξέρω αν οφείλεται στο κλίμα της παγκόσμιας ημέρας του Αγίου... Ανθοπώλη ή στο ότι είμαστε αθεράπευτα ρομαντικοί, αλλά υπάρχει κάτι που δεν σε αφήνει να καταδικάσεις την ταινία παμψηφεί. Αν και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον της.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-02-2010  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.