Coco Chanel And Igor Stravinski

Coco Chanel And Igor Stravinski

Βιογραφία  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jan Kounen

Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Anatole Taubman, Yelena Morozova, Erick Desmarestz

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Παρίσι 1913. Η Coco Chanel ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στη μόδα. Ο Igor Stravinsky ετοιμάζεται να φέρει την δική του επανάσταση στον χώρο της μουσικής παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την 'Τελετουργία της Ανοιξης'. Εκείνη βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό και εντυπωσιάζεται. Εκείνος την προσέχει, αλλά συντετριμμένος από τα γιουχαϊσματα των θεατών δε δίνει σημασία. Χρόνια μετά, όταν εκείνη είναι πια πλούσια και διάσημη κι εκείνος άφραγκος και ξοφλημένος, η Coco θα πάρει τον Igor και την οικογένειά του υπό την προστασία της. Κι έτσι ένας παθιασμένος (;) έρωτας γεννιέται...

Μπορεί μια ταινία, πάνω από το 50 % της οποίας αποτελείται από σιωπές και βλέμματα, να είναι υπερ-επεξηγηματική; Μπορεί όταν οι βασικοί της χαρακτήρες της κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, το κάνουν για να εξηγήσουν χαρτί και καλαμάρι το σιωπηρό δεκάλεπτο που προηγήθηκε! Ωστόσο η επεξηγηματικότητα είναι το μικρότερο κακό σε τούτο το βαρύγδουπο και 'δυσκοίλιο' ερωτικό δράμα.

Η απουσία σαφούς προσανατολισμού, η ανισομερής κατανομή βάρους μεταξύ των δύο χαρακτήρων του τίτλου και η στασιμότητα της δράσης (τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής) που πασάρεται ως... αφαιρετικότητα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το νέο φιλμ του Jan Kounen (σκηνοθέτη των δακτυλοδεικτούμενων «Doberman» και «Blueberry»), που, όπως καταλάβατε, αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται!

Ο Mads Mikkelsen σφίγγει τα δόντια, η Anna Mouglalis ανοίγει τα πόδια, αλλά αυτός ο έρωτας... κοιμήθηκε νωρίς! Μαζί του και εμείς...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24-09-2009  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.