Drag Me To Hell

Μέχρι Την Κόλαση

Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Πρωταγωνιστούν: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Υπάλληλος τραπέζης αρνείται να δώσει σε μια τσιγγάνα παράταση στην εξόφληση ενός δανείου και επισπεύδει τις διαδικασίες κατάσχεσης της οικίας της. Όταν η τσιγγάνα θα την ικετεύσει, εκείνη θα της φερθεί άσχημα και θα την ντροπιάσει μπροστά στους παριστάμενους υπαλλήλους και πελάτες. Όπως σύντομα θα φανεί, δεν έπρεπε να το έχει κάνει αυτό...

Με όλες αυτές τις light κινηματογραφικές διασκευές του 'Ανθρώπου Αράχνη' να σπαταλούν τον χρόνο του, σχεδόν είχαμε ξεχάσει ότι ο Sam Raimi είναι ο δημιουργός του «Evil Dead». Να όμως που εν έτει 2009 ήρθε για να μας το θυμίσει με το διαβολεμένα διασκεδαστικό «Drag me to Hell»! Με σαφείς επιρροές από το αριστουργηματικό «Night of the Demon» του Jacques Tοurneur (κι έναν επίλογο που παραπέμπει ευθέως σε αυτό) o Raimi πλάθει μια ξεκαρδιστική και λειτουργική... 'τρομάρα' που θα αποζημιώσει τους φαν της πρώτης φάσης της καριέρας του και θα δημιουργήσει νέους, πρόθυμους να αναζητήσουν στα ράφια του video club εκείνη την διλογία του «Evil Dead» που κάπου, κάποτε, κάτι είχε πάρει το αυτί τους (και λέμε διλογία, γιατί το «Army of Darkness» θα προτιμούσαμε να το ξεχάσουμε)

Η Christine Brown, μια νεαρή τραπεζική υπάλληλος, διαπράττει ύβρη προκειμένου να επιτύχει την εργασιακή καταξίωση με αποτέλεσμα η ίδια να γίνει αντικείμενο κατάρας και η ψυχή της δυνάμει λουκούλειο γεύμα για την...Λάμια! Σιχαμεροί καριερίστες, που πατάτε επί πτωμάτων για να κερδίσετε ένα μηνιάτικο παραπάνω, όλα εδώ πληρώνονται!

Η σκηνή που η τσιγγάνα επισκέπτεται την Christine στην τράπεζα είναι κομβικό σημείο για την ταινία. Από εκείνο το σημείο και έπειτα τα βάσανα για εκείνη ξεκινούν και εμείς γινόμαστε θεατές σε ένα ξέφρενο γαϊτανάκι τρόμου, χαχανητών και καρτουνίστικων gore στοιχείων, που θυμίζουν τους λόγους για τους οποίους κάποτε ο σκηνοθέτης του φιλμ συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα 'τρομερά παιδιά' του horror.

Εξωφρενικές μονομαχίες, σκιές που απλώνουν τα νύχια τους απειλητικά, μια instant classic σεάνς (για τους μη γνωρίζοντες, σεάνς είναι μια συνάντηση στην οποία οι παρευρισκόμενοι επικοινωνούν με τους νεκρούς) όπου γίνεται το σώσε, ο Justin Long σε ρόλο καθηγητή πανεπιστημίου (!), μια screaming queen που σέβεται την παράδοση (i.e. παίζει σαν δευτεραγωνιστής σε σειρά της Ελένης Μαβίλη), ένα άκρως λειτουργικό μουσικό score από τον Christopher Young, είναι μερικά από τα καλούδια που περιμένουν όσους αποφασίσουν να διαβούν το κατώφλι της αίθουσας. Το προβλέψιμο της πλοκής, αν και στερεί από το φιλμ τη δυνατότητα να πετάξει ψηλότερα, κανένα δεν πρέπει να αποθαρρύνει, γιατί το 'ταξίδι' είναι εκείνο που μετράει!

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτό το απολαυστικό b-movie θα αποκτήσει cult status ανάλογο των πρώτων δημιουργιών του Sam Raimi... Μπορούμε όμως να δηλώσουμε με πάσα βεβαιότητα ότι το «Drag me to Hell» είναι η ιδανικότερη επιλογή για μεταμεσονύχτια προβολή εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-09-2009  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.