G.I.Joe The Rise Of Cobra

G.I.Joe: Η Γέννηση Της Κόμπρα

Περιπέτεια  |  Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Stephen Sommers

Πρωταγωνιστούν: Sienna Miller, Channing Tatum, Dennis Quaid, Jonathan Pryce, Marlon Wayans

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Οι G.I. Joe, μια διεθνής στρατιωτική οργάνωση που πολεμά για να... διασφαλίσει την ειρήνη, έρχεται αντιμέτωπη με την Cobra, μια σατανική τρομοκρατική οργάνωση με ηγέτη έναν Σκωτσέζο ντίλερ όπλων, όταν η τελευταία αποκτά ένα πανίσχυρο όπλο μαζικής καταστροφής.

Θυμάστε το «Street Fighter» του '95? Ναι, εκείνη την 'αλησμόνητη' υπερ- camp εμπειρία με τον Jean Claude Van Damme και τον μακαρίτη τον Raul Julia (δυστυχώς το «Street Fighter» έμελλε να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του). Ε, κάτι παρεμφερές είναι το «G.I. Joe», μόνο που έχει πολλαπλάσιο κόστος παραγωγής και, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του, βλέπεται!

Αυτά που χρειάζεται να ξέρετε για το «G.I Joe: Rise of the Cobra» είναι τα εξής. Υπάρχουν οι 'Καλοί' και οι 'Κακοί'. Οι 'Κακοί' θέλουν να κυριεύσουν τον κόσμο γιατί...είναι οι 'Κακοί' και οι 'Καλοί' θέλουν να τους σταματήσουν επειδή είναι οι...'Καλοί'! Οι μισοί από τη μία πλευρά έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν με τους μισούς από την άλλη πλευρά, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σας απασχολεί, γιατί σημασία έχουν οι εκρήξεις ,το ξυλίκι και οι πυροβολισμοί. Το γεγονός ότι το τραγούδι που στολίζει τους τίτλους τέλους είναι το 'Boom Boom Pow' των Black Eyed Peas σας το δίνουμε σαν τροφή για σκέψη...

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο φιλμ ότι υπερέχει έναντι του βασικού blockbuster αντιπάλου του για φέτος -βλέπε «Transformers: Revenge of the Fallen»- για τους παρακάτω λόγους. Δεν φαντάζει γραμμένο από ανθρώπους του επιτελείου του υπουργείου εθνικής αμύνης των ΗΠΑ, έχει τον Dennis Quaid, που υποδύεται τον καραβανά με ύφος δυσκοίλιου καπετάνιου που ατενίζει το Μυρτώο πέλαγος πίσω από την τιμονιέρα, στις σκηνές δράσης μπορείς να διακρίνεις ποιος βαράει ποιόν, και τέλος (και βασικότερο όλων) δε μας έπιασε πονοκέφαλος μετά το πέρας της προβολής! Εδώ που τα λέμε βέβαια οποιοδήποτε φιλμ είδαμε το τελευταίο τρίμηνο -εκτός ίσως από το αμίμητο «The Other Man»- υπερέχει έναντι του «Transformers: Revenge of the Fallen».

Όσοι πάτε με πολύ χαμηλές απαιτήσεις, δύσκολα θα βγείτε από την αίθουσα με κακή διάθεση. Εκτός φυσικά αν αναλογιστείτε τα σίκουελ που μας περιμένουν στο μέλλον - γιατί, κρίνοντας από το φινάλε της ταινίας και από τη συμπαθητική της πορεία στο box-office, μάλλον δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τους G.I. Joe...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17-09-2009  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.