Hannah Montana: The Movie

Χάνα Μοντάνα: Η Ταινία

Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peter Chelsom

Πρωταγωνιστούν: Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso

Κριτική: Μάρα Θεοδωροπούλου

Η Miley Stewart (Miley Cyrus) βρίσκεται σε μια περίοδο που προσπαθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στο σχολείο, τους φίλους της και το alter ego της, την διάσημη pop star Hannah Montana. Όμως καθώς η καριέρα της Hannah Montana απογειώνεται, η ζωή της Miley κινδυνεύει να μπει στο περιθώριο. Λίγο πριν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, ο πατέρας της Miley (Billy Ray Cyrus, που είναι και ο πραγματικός πατέρας της πρωταγωνίστριας) αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η Miley/Hannah θα πρέπει να επιστρέψει για λίγο καιρό πίσω στο πατρικό της στο Crowley Corners του Tennessee, για μια γεύση της 'πραγματικής ζωής'.

Αν και για όσους δεν είναι 11χρονα κοριτσάκια οι λέξεις 'Hannah' και 'Montana' μαζί ισοδυναμούν με οπτικοακουστικό κλύσμα, το άλμα του ανθεκτικότερου κουμπαρά της Disney από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη ήταν αναπόφευκτο και ικανοποιεί το κοινό του όπως ικανοποιεί τις νοικοκυρές μια εξόρμηση σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Οι κυνικοί (ή αλλιώς 'ενήλικες') θα ξεγράψουν την all-American προ-εφηβική και φυσιολατρική μουσική extravaganza ως βλαχο-κιτς, γλυκανάλατη καταχώρηση σε λεύκωμα δημοτικού. Πίσω, όμως, από τα ούλα της Miley Cyrus και το mullet του πατέρα της, Billy Ray, το «Hannah Montana: The Movie» είναι μια κωμωδία ετεροπροσδιορισμού και ασυμβατότητας, ένα μεταμοντέρνο slapstick σχόλιο πάνω στην καταπάτηση της ατομικότητας από τη σημερινή διψασμένη για celebrity gossip κοινωνία και μια ουμανιστική προέκταση του στηρίγματος στην "καλοσύνη των ξένων" έτσι όπως εκφράστηκε από την Blanche DuBois στο «Α Streetcar Named Desire» 60 χρόνια πριν. Αν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο, τ ο Hoedown Throwdown θα γίνει το 'Time Warp' μιας γενιάς που θα καυχιέται ότι αγόρασε τη μαξιλαροθήκη Hannah Montana που χάρισε στη Miley Cyrus το πρώτο της φανταστικομμύριο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-06-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.