Monsters Vs Aliens

Τέρατα Κι Εξωγήινοι

Παραγωγή: 2009  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rob Letterman, Conrad Vernon

Πρωταγωνιστούν: Reese Witherspoon, Seth Rogen, Hugh Laurie, Stephen Colbert, Kiefer Sutherland

Κριτική: Μαριάννα Ράντου

Η Susan είναι μια καθ' όλα φυσιολογική κοπέλα που ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη μέρα: την ημέρα του γάμου της. Δυστυχώς όμως εκείνη η μέρα αποδεικνύεται πράγματι μεγάλη, και μάλιστα...τεράστια, για διαφορετικό όμως λόγο από εκείνον που περίμενε: ένας μετεωρίτης άγνωστης προελεύσεως και συστάσεως πέφτει από τον ουρανό και την χτυπά κατακέφαλα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει ξαφνικά διαστάσεις γίγαντα. Πριν προλάβει να αντιληφθεί τι συμβαίνει, βρίσκεται κλεισμένη σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, παρέα με άλλα τέσσερα ιδιαζόντως συμπαθή τέρατα, τον B.O.B. μια άμορφη, ανεγκέφαλη μπλε μάζα, τον Συνδετικό Κρίκο (The Missing Link), ένα υδρόβιο τέρας που αρέσκεται να τρομοκρατεί τον κόσμο, τον Καθηγητή Κατσαρίδα (Dr. Cockroach Ph.D.), έναν τρελό επιστήμονα που από ένα λάθος πείραμα πήρε μορφή κατσαρίδας, και έναν τεραστίων διαστάσεων καλόκαρδο Εντομόσαυρο (Insectosaurus). Τρομοκρατημένη κι αποκλεισμένη από τον έξω κόσμο, ψάχνει να βρει διέξοδο για να γυρίσει στη 'φυσιολογική' ζωή των ανθρώπων. Και θα τη βρει, όταν ένας σατανικός εξωγήινος από έναν μακρινό γαλαξία, ο παράφρων Gallaxhar, θα αποφασίσει να επιτεθεί στον πλανήτη Γη, και η ανθρωπότητα ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει θα αναγκαστεί να ζητήσει τη συνδρομή των παραγκωνισμένων τεράτων, τα οποία θα βγουν επιτέλους από τη φυλακή τους για να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα.

Χρησιμοποιώντας για ακόμα μια φορά το μοτίβο της αντιστροφής των στερεοτύπων, η Dreamworks μας παρουσιάζει μια ταινία animation στην οποία τα 'τέρατα' είναι οι 'καλοί' της υπόθεσης. Αξιοποιώντας εικόνες και ιδέες από χολιγουντιανές ταινίες του πρόσφατου αλλά και του απώτερου παρελθόντος, κάνοντας ευθείες αναφορές σε συγκεκριμένες ταινίες (ο Dr. Cockroach δεν είναι άλλος από τον Vincent Price του «The Fly», κάτι που τονίζεται και από την επιτηδευμένη προφορά του Hugh Laurie -ενώ αντίστοιχους περισσότερο ή λιγότερο προφανείς κινηματογραφικούς προγόνους έχουν και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του φιλμ) το «Monsters vs. Aliens» κλείνει το μάτι στον ενήλικο σινεφίλ (και όχι μόνο) θεατή ενώ σίγουρα ενθουσιάζει και τους μικρούς φίλους, που θα γελάσουν με τα καθαρά 'παιδικά' αστεία, που άλλωστε κυριαρχούν. Κι αν σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τα επίπεδα ενός «Wall-e» ή ενός «Ratatouille», αφού το σενάριο εδώ δεν είναι τόσο σφιχτοδεμένο ούτε πολυεπίπεδο, εντούτοις δύσκολα θα απογοητεύσει τον θεατή, αφού έχει σε μικρές αλλά ισχυρές δόσεις όλα όσα χρειάζονται για μια ευχάριστη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-04-2009  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.