Yes Man

Ναι Σε Όλα

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peyton Reed

Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Terence Stamp, Sasha Alexander, Bradley Cooper

Κριτική: Μαριάννα Ράντου

Ο Carl Allen περνάει τις μέρες του βολεμένος στη ρουτίνα του, αρνούμενος οποιαδήποτε έκπληξη ή αλλαγή στη ζωή του. Χωρισμένος και μοναχικός, απασχολείται καθημερινά σε μια βαρετή δουλειά γραφείου χωρίς προκλήσεις, ενώ το βράδυ προτιμά να μένει μόνος στο σπίτι του με εικονική παρέα και αποφεύγει εξόδους ακόμα και τους καλύτερούς του φίλους. Έχει μάθει να λέει σε όλα "Όχι", και νομίζει πως είναι ικανοποιημένος από αυτό τον τρόπο ζωής. Αναγνωρίζοντας όμως ότι κατά βάθος υπάρχει ένα κενό στη ζωή του, μια μέρα θα βρεθεί, ύστερα από παραίνεση ενός παλιού του φίλου, σε ένα συνέδριο αυτοβοήθειας, όπου ένας εξωφρενικός τύπος, αυτόκλητος κήρυκας του "Ναι", παροτρύνει τα πλήθη να ζήσουν θετικά τη ζωή τους, λέγοντας "ναι σε όλα". Και ο αρνητικός και μίζερος Carl αποφασίζει παρασυρμένος από την ενέργεια του πλήθους και την πιεστικότητα του κήρυκα, να ακολουθήσει απαρέγκλιτα τη συμβουλή του. Με αποτέλεσμα, φυσικά, να αρχίσουν τα ευτράπελα.

Ο Carl μαθαίνει κιθάρα, ξένες γλώσσες, δέχεται προσκλήσεις για πάρτι, οργανώνει γιορτές, παίρνει πρωτοβουλία στη δουλειά του, πηγαίνει σε underground συναυλίες, γνωρίζει νέους ανθρώπους και λέει "ναι" σε κάθε πρόταση που του γίνεται, όσο απίθανη και παράλογη κι αν είναι. Κι ενώ στην αρχή όλα μοιάζουν να πηγαίνουν τέλεια στη δουλειά αλλά και στα προσωπικά του, σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσει ότι ούτε η ζωή στο άλλο άκρο μπορεί να είναι τέλεια. Κι όταν αυτός ο Carl που λέει "ναι" σε όλα δεν είναι άλλος από τον βασιλιά της γκάφας και της γκριμάτσας Jim Carrey, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι κωμικό -και σε σημεία ξεκαρδιστικό.

Με ένα κεντρικό θέμα που θυμίζει σε πολλά το μοτίβο του αγαπημένου «Liar, liar», ο Carrey γυρίζει στα γνώριμα εδάφη της εξωφρενικής κωμωδίας, φορώντας τη μάσκα του με τις ατελείωτες κωμικές εκφράσεις και γκριμάτσες. Μπορεί βέβαια να μην φτάνει τις..θεϊκές ατάκες της τελευταίες του κωμικής επιτυχίας «Bruce Almighty», αποφεύγει όμως και το χοντροκομμένο χιούμορ ενός «Me, Myself and Irene» και θα προσφέρει εγγυημένα γέλια, ιδιαίτερα σε μια δυο εμπνευσμένες σκηνές και με κάποιες έξυπνες αναφορές στην ποπ κινηματογραφική κουλτούρα. Δεν χρειάζεται να πείτε ναι και όλα, όμως υπάρχουν αναμφισβήτητα πολλά στοιχεία του «Yes Man» που θα σας κερδίσουν, προσφέροντας ένα ευχάριστο δίωρο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-01-2009  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.