Passengers

Passengers

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rodrigo Garcia

Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Patrick Wilson, Andre Braugher, Dianne Wiest, David Morse

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Η Claire είναι μια νεαρή ψυχολόγος. Μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα, ο μέντοράς της, της αναθέτει να κάνει μια συνεδρία με τους πέντε επιζώντες. Καθώς εκείνοι ανακαλούν όλες τις αναμνήσεις τους από το συμβάν, η Claire παρατηρεί πως κάποια από τα λεγόμενά τους αναφέρονται σε κάποια έκρηξη, γεγονός που προβληματίζει την νεαρή ψυχολόγο. Η ανάμνηση της έκρηξης έρχεται σε αντίθεση με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας η οποία ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Το ενδιαφέρον της, νεαρής Claire, προκαλεί ο πιο μυστηριώδης από τους επιζώντες, ο Eric. Καθώς η σχέση τους εξελίσσεται από επαγγελματική σε ρομαντική, οι επιζώντες αρχίζουν να... εξαφανίζονται. Η Claire πιστεύει πως ο Eric έχει κάποια σχέση με όλα αυτά, και είναι αποφασισμένη να αποκαλύψει την αλήθεια, χωρίς να φοβάται τις συνέπειες.

Κι αν στα χαρτιά το concept ακούγεται 'ιντριγκαδόρικο', στο μεγαλύτερο μέρος του «Passengers»... δε συμβαίνει απολύτως τίποτα! Κι αυτό γιατί μια ιδεά κατάλληλη για να υποστηρίξει ένα ημιώρο επεισόδιο του Twilight Zone, ξεχειλώνεται 'με το στανιό' για να στηρίξει ολόκληρο φιλμικό οικοδόμημα, το οποίο κατά συνέπεια καταρρέει. Ο (γιος του Gabriel Garcia Marquez.) Rodrigo Garcia πλάθει ένα ιδιόμορφο υβρίδιο ρομαντικής κομεντί και θρίλερ, εναλλάσσοντας άτσαλα το ύφος της ταινίας του και καταλήγοντας σε ένα υπαρξιακής υφής επιστέγασμα του τύπου.. 'είμαστε όλοι επιβάτες στο αεροπλάνο που λέγεται ζωή'.

Στο σύμπαν του Passengers αλλοπρόσαλοι χαρακτήρες πάνε και έρχονται, υπο-πλοκές ξένες προς τον κεντρικό σεναριακό άξονα ανοίγουν διαρκώς με μοναδικό στόχο να οδηγήσουν στο βαρύγδουπο twist που είναι αμφίβολο αν θα προκαλέσει έκπληξη (σε όσους δεν το είχαν ήδη ψυλλιαστεί), καθώς ότι έχει προηγηθεί κινείται στη 'σφαίρα' της αδιαφορίας. Μπορεί το τελικό αρνητικό αποτέλεσμα να μην προήλθε από δόλο αλλά από αμέλεια της δημιουργικής ομάδας και δεχόμαστε ότι το ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο ερμηνεύει με συνέπεια το 'κομμάτι' του. Ωστόσο στον τελικό συμψηφισμό των δεδομένων, τα ελαφρυντικά αυτά κρίνονται ανεπαρκή για να εμποδίσουν την ισόβια κάθειρξη του φιλμ στα ράφια των dvd club.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-01-2009  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.