Dark Blue

Παράβαση Καθήκοντος

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ron Shelton

Πρωταγωνιστούν: Kurt Russell, Ving Rhames, Scott Speedman, Brendan Gleeson, Michael Michele

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Βρισκόμαστε στον μικρόκοσμο του Αστυνομικού Σώματος Los Angeles, τον Απρίλιο του 1992, λίγες μέρες πριν την αθώωση των τεσσάρων λευκών αστυνομικών οι οποίοι είχαν ξυλοκοπήσει αναίτια τον μαύρο μοτοσικλετιστή Rodney King. Η πράξη τους αυτή είχε σταθεί η αφορμή για να ξεσπάσουν τριήμερες ταραχές στην πόλη των Αγγέλων με πρωταγωνιστές μαύρους αγανακτισμένους από την ρατσιστική αντιμετώπιση. Σε αυτό το φορτισμένο σκηνικό, η επίλεκτη ομάδα ερευνών προσπαθεί να διαλευκάνει ένα δύσκολο τετραπλό φονικό. Την υπόθεση χειρίζεται ο βετεράνος Eldon Perry, ο οποίος έχει τις δικές του σκληρές μεθόδους, έχοντας από δίπλα τον πρωτάρη αστυνομικό Bobby Keough. Ψάχνοντας την υπόθεση θα έρθουν αντιμέτωποι με τη διαφθορά που επικρατεί ακόμη και στα υψηλότερα κλιμάκια της Αστυνομίας.

Τo Dark Blue είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του James Ellroy (δημιουργός του L.A. Confidential) ενώ υπεύθυνος για τη διασκευή του είναι ο David Ayer (σεναριογράφος του πρόσφαου Training Day). Τα δύο αυτά ονόματα επιβεβαιώνουν τη φήμη τους, δίνοντας στην ταινία το μεγαλύτερο προσόν της: το σενάριο. Αν και την ιστορία για την διαφθορά στο αστυνομικό σώμα την έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές, έχει πάντοτε ενδιαφέρον. Στο ρόλο του ντετέκτιβ Perry, ο Kurt Russell κινείται στα όρια των κανόνων φέρνοντας στο προσκήνιου τις αδυναμίες του συστήματος. Το Dark Blue δεν είναι μια σπουδαία ταινία, προσφέρει όμως καλές στιγμές και δεν θα απογοητεύσει όσους αρέσκονται σε αυτό το είδος του κινηματογράφου που «τα βάζει» με τα κακώς κείμενα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-06-2003  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.