No Good Deed

Εγκλήματα Δωματίου

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 103'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Bob Rafelson

Πρωταγωνιστούν: Samuel L. Jackson, Milla Jovovich, Stellan Skarsgard, Doug Hutchison, Grace Zabriskie

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Διερευνώντας μια εξαφάνιση ως χάρη σε ένα φίλο, ο ντετέκτιβ Jack Friar καταλήγει στο κρησφύγετο μιας συμμορίες που σχεδιάζει τη ληστεία μιας τράπεζας. Εκείνοι θα τον κρατήσουν όμηρο για να μπορέσουν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους. Την προσοχή του Jack κερδίζει η σαγηνευτική ερωμένη του αρχηγού των ληστών. Η Erin μοιάζει ικανή να επηρεάζει τους συντρόφους της, οι οποίοι της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία. Οι συνθήκες θα φέρουν τους δύο τους πολλές ώρες μαζί φέρνοντας στο προσκήνιο τον ευαίσθητο και ρομαντικό χαρακτήρα του κοριτσιού. Η Erin μπορεί τελικά να μην είναι αυτή που λέει ότι είναι, περιπλέκοντας την υπόθεση. Ο Jack αρχίζει να αναρωτιέται αν τελικά μπορεί να χρησιμοποιήσει την γυναίκα αυτή για να ξεφύγει από τα δεσμά του.

Η επιστροφή του σκηνοθέτη Bob Rafelson, γνωστού από τα "The Postman Always Rings Twice" και "Five Easy Pieces", με ένα φιλμ που προσπαθεί να προσεγγίσει τη λογική των noir. Μετρημένοι χαρακτήρες που αναπτύσσονται σε ένα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον απογοητεύει αφού δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τη μετριότητα μοιάζοντας με αρκετές άλλες ταινίες του είδους. Ίσως η βασική αδυναμία της ταινίας να εντοπίζεται στην έλλειψη χημείας του διδύμου των πρωταγωνιστών Samuel L. Jackson και Milla Jovovich. Ακόμη και οι ανατροπές που σημειώνονται στην εξέλιξη της ιστορίας δεν είναι ικανές να κερδίσουν το θεατή. Ραντεβού στα ράφια των videoclub.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-06-2003  |  Διανομή: Playtime

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.