Crouching Tiger, Hidden Dragon

Ο Τίγρης και ο Δράκος

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 120'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ang Lee

Πρωταγωνιστούν: Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi, Chen Chang, Sihung Lung

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η πιο διάσημη γυναίκα πολεμίστρια στην Κίνα του παρελθόντος, η Yu Shu Lien (Michelle Yeoh) αναλαμβάνει να μεταφέρει το πανάρχαιο σπαθί Green Destiny στο Πεκίνο. Στη διαδρομή το σπαθί κλέβεται, γεγονός του την εκθέτει στα μάτια του ανείπωτου έρωτά της και ιδιοκτήτη του σπαθιού Li Mu Bai (Chow Yun-Fat). H Yu αναλαμβάνει να εντοπίσει το σπαθί και η έρευνά της την οδηγεί στα χνάρια της Jen (Ziyi Zhang). Η Jen είναι μια πεισματάρα αριστοκράτισσα η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο ακολουθώντας την μητέρα της, που ψάχνει ένα πλούσιο γαμπρό για την κόρη της. Η "πραγματική" Jen όμως είναι ένας επαναστατικός χαρακτήρας που αναζητά την έντονη ζωή.

Μην περιμένετε να συμπυκνωθεί σε μερικές γραμμές όλη η ιστορία μιας ταινίας που βασίζεται σε ένα τετράτομο βιβλίο. Ένα είναι σίγουρο. Η ταινία συνδυάζει συστατικά που συνήθως φέρνουν την επιτυχία. Εντυπωσιακούς μύθους, εξωτικό περιβάλλον στην Κίνα του παρελθόντος, γνωστό cast και εντυπωσιακές σκηνές μάχης. Πρόκειται για την πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία του Ang Lee μετά το 1994, χρησιμοποιώντας ηθοποιούς που έχουν κάνει το πέρασμά τους στο Hollywood αλλά διψούν για τέτοιους ρόλους. Η ταινία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στα φεστιβάλ που προβλήθηκε, ενώ κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φετινό φεστιβάλ του Τορόντο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα αποσπάσει και μερικές υποψηφιότητες στα επόμενα βραβεία Oscar.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-10-2000  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.