Fracture

Απόδειξη Ενοχής

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 112'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gregory Hoblit

Πρωταγωνιστούν: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike, Cliff Curtis

Κριτική: Μάρα Θεοδωροπούλου

Ο Willy Beachum (Ryan Gosling) ένας φιλόδοξος, νεαρός βοηθός εισαγγελέα, που ετοιμάζεται να εισέλθει στους κόλπους μεγάλης νομικής εταιρίας, θ' αναλάβει να γίνει Δημόσιος Κατήγορος στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του πλούσιου επιχειρηματία Ted Crawford (Anthony Hopkins). Ο τελευταίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τη γυναίκα του, η οποία βρίσκεται σε κώμα. Λόγω έλλειψης στοιχείων, αφήνεται ελεύθερος, έχοντας κερδίσει την πρώτη 'μάχη' με τον Willy, ο οποίος, με τσαλακωμένο εγωισμό, θα πρέπει να βρει τα κατάλληλα στοιχεία που θα οδηγήσουν τον Ted στην καταδίκη.

Ο σκηνοθέτης Gregory Hoblit δεν είναι ξένος με το είδος του δικαστικού δράματος, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του το «Primal Fear», μια ταινία που, όπως και το «Fracture», τοποθέτησε σε αντίπαλα στρατόπεδα έναν βετεράνο σταρ και ένα ανερχόμενο νέο ταλέντο. Εδώ η σύγκρουση του Anthony Hopkins με τον Ryan Gosling είναι το δυνατότερο χαρτί μιας ταινίας που θα απορρίπταμε σαν επεισόδιο του 'Law & Order' αν διέθετε κατώτερους πρωταγωνιστές. Ο Hopkins φαίνεται να καταδιασκεδάζει το ρόλο της 'κακής ιδιοφυίας', αφήνοντας να του ξεφύγουν ακόμα και εκφράσεις του Hannibal Lecter. Από την άλλη πλευρά, ο Gosling μεταμορφώνεται από αυτάρεσκο και φιλόδοξο power player σε πιόνι του αντιπάλου του που αμφισβητεί τον εαυτό του και τις ικανότητές του, διατηρώντας, όμως, πάντα την ψυχραιμία του. Η επίλυση της υπόθεσης θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε ελάχιστο χρόνο, αλλά για χάρη του ερμηνευτικού καράτε μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών αφιερώνεται ένα δίωρο σε μια ουσιαστικά προφανή και απλοϊκή πλοκή που στηρίζεται, ωστόσο, από ένα σφιχτογραμμένο σενάριο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21-06-2007  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.