Open Season

Οι Ήρωες Του Δάσους

Κινούμενο Σχέδιο  |  Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Roger Allers & Jill Culton & Anthony Stacchi

Πρωταγωνιστούν: Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Jon Favreau, Gary Sinise, Billy Connolly

Κείμενο: Σπύρος Θωμόπουλος

Ο Boog, μια αρκούδα που έχει μεγαλώσει κοντά στη δασοφύλακα Beth, ζει μια ζωή με όλες τις ανθρώπινες ανέσεις και δίνει παραστάσεις για παιδιά που επισκέπτονται το πάρκο. Μια μέρα, θα ελευθερώσει τον Elliot, ένα άγριο ελάφι που το έχει πιάσει ο μισότρελος κυνηγός Shaw. Ο Elliot, θέλοντας ν' ανταποδώσει τη χάρη, παρασύρει τον Boog εκτός του γκαράζ που ζει και της ήρεμης ζωής του και σύντομα οι δυο τους θα βρεθούν μπλεγμένοι κάνοντας άνω κάτω την ειδυλιακή κωμόπολη. Η Beth συνειδητοποιώντας ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο Boog στο φυσικό του περιβάλλον, θα τον αφήσει βαθιά μέσα στο δάσος. Μαζί με τον Elliot, ο Boog θα πρέπει τώρα να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση με τη φύση και τα άλλα ζώα και να βρει το δρόμο της επιστροφής - και όλα αυτά τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου!

Με το «Open Season» εγκαινιάζεται και η εμπλοκή της Sony στο χώρο του ψηφιακού κινούμενου σχεδίου. Για το πρώτο αυτό βήμα, η Sony πόνταρε στα σίγουρα αποφασίζοντας ν' ακολουθήσει τη μόδα των καιρών και να δώσει άλλη μια ταινία με ζώα. Αντιγράφοντας, ουσιαστικά, τη δυναμική του πρωταγωνιστικού διδύμου του «Shrek», με τον τεράστιο, καλοκάγαθο και δίποδο (αφού σαν αρκούδα μπορεί και περπατάει στα πίσω πόδια) ήρωα και το μικρόσωμο τετράποδο, υπερομιλητικό φίλο του (με το ζόρι), το «Open Season» δείχνει από την αρχή το βεληνεκές του. Το γεγονός ότι δεν έχει τίποτα καινούριο να προσθέσει στο ήδη καταπονημένο από την κατάχρηση είδος, δίνει τέλος στα πράγματα πριν καλά καλά αρχίσουν. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως οι περήφανοι Σκωτσέζοι σκίουροι με τη βαριά προφορά και τα... παντός χρήσεως κουνελάκια, δύσκολα βγαίνει γέλιο από τις περιπέτειες του Boog και του Elliot. Η προσκόλληση στην υψηλή ποιότητα του σχεδίου, όχι απόλυτα επιτυχημένου εδώ, δεν αρκεί για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας.

Η σκηνοθεσία των Roger Allers («The Lion King») και Jill Culton στερείται του νεύρου και του κωμικού συγχρονισμού που απαιτείται για ένα πόνημα τέτοιων αξιώσεων, ειδικά με το λυσσαλέο ανταγωνισμό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Το καστ των ηθοποιών που κλήθηκαν να δανείσουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές της ιστορίας δε θα περάσουν στην ιστορία γι' αυτήν εδώ τη δουλειά, ειδικά οι Martin Lawrence και Ashton Kutcher στους ρόλους των Boog και Elliot αντίστοιχα. Εκτός από τον Billy Connolly στο ρόλο του αρχι-σκίουρου McSquizzy και, ίσως, τον Gary Sinise στο ρόλο του white trash κυνηγού Shaw, οι υπόλοιποι δευτερεύοντες χαρακτήρες ξεχνιούνται πριν τελειώσουν οι τίτλοι τέλους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-10-2006  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.