The Divine Secrets Of The Ya Ya Sisterhood

Εξομολογήσεις Γυναικών

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Callie Khouri

Πρωταγωνιστούν: Ellen Burstyn, Sandra Bullock, Ashley Judd, Maggie Smith, Fionnula Flanagan

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Sidda-Lee Walker, μια ανερχόμενη νεαρή συγγραφέας, ζει στη Νέα Υόρκη, δηλαδή πάρα πολύ μακριά από το πατρικό της σπίτι στη Λουϊζιάνα. Θεωρεί προς βρίσκεται πλέον σε απόσταση ασφαλείας από τη αξιαγάπητη μητέρα της, Vivian. Το πρόβλημα με την μητέρα της είναι πώς συνηθίζει να είναι υπερβολικά δραματική στα συναισθήματα κι εκκεντρική στη συμπεριφορά της. Κι όπως είναι λογικό, η Sidda θέλει να παραμείνουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν. Η Sidda θα αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της επιτυχίας και έτσι το περιοδικό Time θα φιλοξενήσει ένα άρθρο-πορτρέτο της. Στο άρθρο αυτό αφήνεται να εννοηθεί ότι η Vivian δεν υπήρξε και η καλύτερη μητέρα. Τότε η μητέρα εξαγριώνεται κι ανάμεσα τους ξεσπά μια διαμάχη που απειλεί να καταστρέψει όχι μόνο τη συγγενική τους σχέση αλλά και τα σχέδια γάμου που καταστρώνει η Sidda. Στο σημείο αυτό θα παρέμβει η "Αδελφότητα των Ya-Ya" η ατρόμητη ομάδα των φιλενάδων της Vivi, που είναι αποφασισμένες να αποκαταστήσουν τις διαταραγμένες σχέσεις χωρίς να διστάσουν μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Rebecca Wells με τίτλο "Εξομολογήσεις Γυναικών". Το γεγονός ότι η ιστορία βασίζεται σε βιβλίο, δίνει στην υπόθεση μια συνοχή φέρνει όμως και ένα πρόβλημα. Λίγοι από τους διάλογους είναι αληθοφανείς ενώ κάποια από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται ίσως είναι παρατραβηγμένα. Ότι όμως και να πούμε η ταινία θα έχει αρκετή επιτυχία στο γυναικείο κοινό, ειδικά με τα ονόματα που πρωταγωνιστούν όπως οι Ellen Burstyn, Maggie Smith, Fionnula Flanagan. Για τους υπόλοιπους συνίσταται υπομονή μέχρι την κυκλοφορία της σε DVD ή VHS.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25-10-2002  |  Διανομή: Warner-Roadshow

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.