The Devil Wears Prada

Ο Διάβολος Φοράει Prada

Παραγωγή: 2006  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: David Frankel

Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Adrian Grenier

Κριτική: Σπύρος Θωμόπουλος

Μια νέα κοπέλα που φιλοδοξεί να γίνει μάχιμη δημοσιογράφος, πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και βρίσκει προσωρινή δουλειά ως βοηθός της διευθύντριας του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας, διαβόητης για τις σαδιστικές της μεθόδους και τις απολυταρχικές της πεποιθήσεις. Θα τα καταφέρει η αγνή κοπελίτσα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της μέχρι να βρει τη δουλειά που πραγματικά θέλει και να σώσει τη σχέση της από την καταστροφή;

Σημείωση: Η πρεμιέρα της ταινίας «The Devil Wears Prada» είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και η δημοσιογραφική της προβολή για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Όμως, η εταιρία διανομής ODEON αποφάσισε την τελευταία στιγμή να κάνει την πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Όσοι συνάδελφοι είχαν δει την ταινία σε κάποιο φεστιβάλ ή κάπου αλλού και αντιλήφθηκαν την πρώιμη έξοδό της στις αίθουσες πρόλαβαν και έγραψαν κριτική για τις 5 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιποι έπρεπε να περιμένουν την επομένη της εξόδου για να δουν την ταινία. Εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της εταιρίας διανομής ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη έξοδος στις αίθουσες δεν ήταν η κανονική πρεμιέρα, αλλά ένα 'sneak preview', τακτική προώθησης ταινιών που ακολουθείται και στο εξωτερικό. Το sneak preview, όμως, προϋποθέτει μερικές εξαιρετικές παραστάσεις και όχι τρεις τακτικές ημερήσιες προβολές σε δύο κεντρικούς αθηναϊκούς κινηματογράφους. Επιπλέον, όταν ακολουθείται η συγκεκριμένη τακτική προώθησης, συνηθίζεται οι κριτικές να δημοσιεύονται για την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας. Γι' αυτούς τους λόγους, το CinemaNews.gr πιστεύει ότι δε θα τιμούσε τους αναγνώστες του αν δημοσίευε κριτική ταινίας με καθυστέρηση μιας εβδομάδας από την έξοδό της στις αίθουσες, οπότε και παραλείπει την εν λόγω κριτική.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-10-2006  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.