Mr Deeds

Δεν Θέλω Να Γίνω Εκατομμυριούχος

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 96'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steven Brill

Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Winona Ryder, John Torturro, Peter Gallagher, Jared Harris

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο κύριος με το παράξενο όνομα Longfellow Deeds είναι ένας απλοϊκός ιδιοκτήτης πιτσαρίας. Πρόκειται για τον ορισμό του συνηθισμένου ανθρώπου. Έχει όμως μια περίεργη μανία να απαγγέλλει στους πελάτες του τα πρωτότυπα ξεκαρδιστικά στιχάκια που σκαρώνει. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να γίνεται συμπαθής. Στην πραγματικότητα είναι ο πιο δημοφιλής στη μικρή επαρχιακή κωμόπολη που ζει. Ο ξαφνικός θάνατος ενός θείου του, θα αλλάξει τη ζωή του καθώς θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία: 40 δισ. δολάρια, ένας όμιλος μέσων ενημέρωσης, μια ομάδα ποδοσφαίρου, μια ομάδα μπάσκετ, ένα ελικόπτερο, ένα σπίτι-ανάκτορο. Πακέτο με το σπίτι έρχεται και ένας ικανότατος μπάτλερ! Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από τη θεά τύχη; Κι όμως ο Longfellow Deeds βρίσκεται «έξω από τα νερά του». Σύντομα θα ανακαλύψει ότι ο νέος του περίγυρος, δεν τον συμπαθεί για τον χαρακτήρα του αλλά για τα χρήματά του. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα ΜΜΕ προσπαθούν να μάθουν απεγνωσμένα περισσότερες πληροφορίες για τον άγνωστο εκατομμυριούχο. Η δημοσιογράφος Babe σκαρώνει ένα κόλπο για να καταφέρει να τον προσεγγίσει. Υποδύεται την αθώα επαρχιωτοπούλα που δέχεται επίθεση στους δρόμους της μεγαλούπολης, την ώρα που συμπτωματικά περνά ο Deeds. Δεν θα αργήσει όμως μεταξύ τους να αναπτυχθεί μια διαφορετική σχέση.

O Adam Sandler βρίσκεται στο φυσικό του στοιχείο υποδυόμενος τον αθώο επαρχιώτη. Το Mr Deeds είναι μια κλασσική κωμωδία που ίσως χάνει λίγη από την ουσία της εξαιτίας του love story που καλλιεργείται, ακριβώς επειδή το ζευγάρι των πρωταγωνιστών δεν πείθει. Παρόλα αυτά δεν παύει να έχει αρκετά διασκεδαστικές στιγμές που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην (υπερβολική) αφέλεια του κεντρικού ήρωα. Η ταινία βασίζεται στη βραβευμένη με Oscar επιτυχία του Frank Capra ΑMr Deeds goes to townΑ (από το 1936), με πρωταγωνιστή τον Gary Cooper. Οποιαδήποτε σύγκριση όμως είναι απογοητευτική. Αν έχετε τη δυνατότητα προτιμήστε να δείτε την πρωτότυπη και περιμένετε μερικούς μήνες την κυκλοφορία του Mr Deeds στο video club της γειτονιάς σας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-10-2002  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.