The Believer

O Πιστός

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Henry Bean

Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Summer Phoenix, Billy Zane, Theresa Russell, A.D. Miles

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Danny Balint είναι ένας πρώην μαθητής Εβραϊκής σχολής. Με μια ξαφνική απόφαση, παρατά τις σπουδές του και αποφασίζει να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους μαζί με μια ομάδα ανθρώπων με τα ίδια πιστεύω. Φορά με καμάρι ένα T-Shirt με μια σβάστικα και σήματα των SS. Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν Εβραίο έφηβο να στρέφεται ενάντια των ομοεθνών του? Μήπως είναι θύμα ενός φασίστα ρήτορα και της πλούσιας συζύγου του? Ο Danny εισάγεται σε μια ομάδα που προσπαθεί να ιδρύσει ένα φασιστικό κόμμα με ανθρώπινη πλευρά. Αλλά τώρα πια εκείνος δεν μπορεί να συγκρατήσει τον αντισημιτισμό που τον έχει καταλάβει. Αναδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο στον χαρισματικό ηγέτη της ομάδας, σχεδιάζοντας επιθέσεις σε συναγωγές. Έχει φτάσει πλέον σε σημείο που έχει χάσει τον έλεγχο του εαυτού του.

Η ταινία του Henry Bean κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Ταινίας στο Φεστιβάλ του Sundance 2000 και προβλήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-05-2002  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.