The Cave

Η Σπηλιά

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Bruce Hunt

Πρωταγωνιστούν: Morris Chestnut, Eddie Cibrian, Cole Hauser, Piper Perabo, Lena Headey

Κριτική: Δημήτρης Ρόρρης

Στα ερείπια ενός εγκαταλελειμμένου μοναστηριού στα Καρπάθια, ομάδα επιστημόνων ανακαλύπτει την είσοδο σε μια τεράστια σπηλιά, που πιστεύεται ότι αποτελεί ένα ιδιόρρυθμο οικοσύστημα, αποκομμένο τελείως από τον έξω κόσμο. Καλείται λοιπόν από την Αμερική ομάδα ειδικών σπηλαιοκαταδυτών για να εξερευνηθεί αυτή η σπηλιά, η οποία φαίνεται να εκτείνεται πολλά χιλιόμετρα κάτω από τη γη αλλά και να κρύβει πολλά θανάσιμα μυστικά. Γρήγορα η ομάδα διαπιστώνει ότι υπήρχαν και άλλοι εκτός από θρησκευτικούς λόγους για να χτιστεί το μοναστήρι στην είσοδο αυτής της μυστηριώδους σπηλιάς.

Ενδιαφέρον θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που κινείται στα πλαίσια μεταξύ Alien και Deep Blue Sea. Προσεγμένη παραγωγή, πολύ καλή υποβρύχια φωτογραφία και αρκετά τρομακτικά τέρατα σχεδιασμένα από τον «δικό μας» Patrick Tatopoulos (που είχε επιμεληθεί και τα αντίστοιχα εφέ στα Underworld, Godzilla και Independence Day). Η κλασική συνταγή του είδους ακολουθείται πιστά και σωστά: ομάδα ετερόκλητων χαρακτήρων που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση, προσπαθεί να επιβιώσει από την εξωτερική απειλή αλλά και από τις εσωτερικές συγκρούσεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Εντάσεις, σασπένς, κορύφωση, επιβίωση του ικανότερου. Το σενάριο προσφέρεται επίσης και «παίζει» με πολλών ειδών φοβίες (κλειστοφοβία, υψοφοβία κλπ) αλλά όχι όσο ίσως θα έπρεπε για να κάνει τη διαφορά αυτή η ταινία. Η πετυχημένη συνταγή βέβαια δεν αφήνει απΑ έξω τα συνήθη μειονεκτήματα όπως μονοδιάστατοι χαρακτήρες, τυπικά κλισέ αλλά και το προβλέψιμο τέλος, τα οποία όμως έχουμε εκ των προτέρων συγχωρήσει από την παραγωγή όταν πάμε να δούμε μια τέτοιου είδους ταινία. Αλλωστε η ταινία είναι συνεπής στο είδος της και τους θεατές της. Θέαμα και διασκέδαση για 97 λεπτά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 01-09-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.