A Lot Like Love

Σχεδόν Έρωτας

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 107'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nigel Cole

Πρωταγωνιστούν: Ashton Kutcher, Amanda Peet, Herschel Bleefeld, Kathryn Hahn, Moon Bloodgood

Κριτική: Δημήτρης Ρόρρης

Όταν ο Oliver γνώρισε την Emily, η μεταξύ τους «αστραπιαία» σχέση φάνηκε να μην έχει και πολύ μέλλον, μιας και η Emily δε φαινόταν έτοιμη για οποιεσδήποτε δεσμεύσεις. Όταν μετά από χρόνια οι δύο νέοι θα ξανασυναντηθούν, οι πιθανότητες αναθέρμανσης της σχέσης και πάλι δεν διαφαίνονται μεγάλες. Αυτό το μοτίβο θα συνεχίζεται για χρόνια, πότε με τον ένα να είναι ήδη δεσμευμένος όταν η άλλη κάνει μια κίνηση πρωτοβουλίας και πότε το ανάποδο. Και η ιστορία εξελίσσεται και κορυφώνεται με ένα όχι και τόσο απρόσμενο τέλος.

Η νέα ταινία του Nigel Cole θυμίζει την κλασσική πλέον - πάνω στο προαιώνιο θέμα αντρικής-γυναικείας φιλίας - κομεντί του Rob Reiner «When Harry Met Sally», με τους δύο ήρωές της να ταλαντεύονται στη λεπτή ισορροπία φίλος - εραστής ή και τίποτε από τα δύο. Ο Ashton Kutcher που τον είδαμε και σε άλλες ταινίες πρόσφατα (Guess Who, The Butterfly Effect) ενσαρκώνει πολύ πειστικά τον συνεσταλμένο και χωρίς περίσσεια αυτοπεποίθησης Oliver Martin, ταιριάζοντας πολύ ωραία με την πανέμορφη και δυναμική Amanda Peet, η οποία τον παρασύρει σε ερωτικές περιπέτειες τυραννώντας τον συνεχώς.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο «δένει» πολύ όμορφα επί σκηνής με το ετερόκλητο της μεταξύ τους σχέσης και της διαφοράς χαρακτήρων, δημιουργώντας μια χημεία μεταξύ τους που «πείθει» για την εξέλιξη της ιστορίας. Μπορεί να μην φτάνει στα ύψη της προαναφερθείσας κομεντί στα χνάρια της οποίας μοιάζει να κινείται, τόσο σε αναλύσεις χαρακτήρων όσο και σε ερμηνείες (η σκηνή του ψεύτικου οργασμού της Meg Ryan είναι πιστεύουμε αξεπέραστη), αλλά σαφώς είναι μια πολύ καλή ταινία που βλέπεται ευχάριστα και σου αφήνει αυτό το χαμόγελο όταν βγαίνεις από την αίθουσα, για αρκετή ώρα μάλιστα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-07-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.