Guess Who

Μάντεψε Ποιος

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Kevin Rodney Sullivan

Πρωταγωνιστούν: Bernie Mac, Ashton Kutcher, Zoe Saldana, Judith Scott, Hal Williams

Κριτική: Δημήτρης Ρόρρης

Η Theresa φέρνει το φίλο της Simon στο σπίτι των γονιών της για να τους τον γνωρίσει και για να τους ανακοινώσει - επΑ ευκαιρίας του εορτασμού της 25ης επετείου του γάμου τους - ότι και οι ίδιοι σκοπεύουν να παντρευτούν. Μέχρι εδώ καλά, αλλά υπάρχει μια μικρή «λεπτομέρεια» που ξέχασε η Teresa να αναφέρει στους έγχρωμους γονείς της: ότι δηλαδή ο Simon είναι λευκός! Και ο πλούσιος και πετυχημένος πατέρας της Theresa, Percy, θέλει το καλύτερο φυσικά για την κορούλα του, δηλαδή έναν πολλά υποσχόμενο καριερίστα νέο, χρώματος -φυσικά- μαύρου. Όταν μάλιστα ο υποψήφιος πεθερός Percy ανακαλύπτει ότι ο Simon εκτός από το χρώμα του δέρματός του μόλις απολύθηκε και από τη δουλειά του, τότε η δυσπιστία και ο σαρκασμός του προς τον υποψήφιο γαμπρό κορυφώνεται με αστείες εξελίξεις.

Στηριγμένο στο σενάριο του βραβευμένου με Oscar William Rose "Guess who's coming to dinner", που είχε γυριστεί το 1967 «από την ανάποδη», δηλαδή με το μαύρο γαμπρό Sidney Poitier να γνωρίζει τους λευκούς υποψήφιους πεθερούς του Spencer Tracy και Katharine Hepburn, το "Guess who" δεν φτάνει τα επίπεδα της πρωτότυπης παλαιότερης ταινίας. Ο πληθωρικός Bernie Mac που υποδύεται το δύσπιστο πεθερό στριμώχνει πολύ άγρια τον συμπαθητικό Ashton Kutcher που προσπαθεί να εντυπωσιάσει το δύσκολο πατέρα της κοπέλας που αγαπά. Όμως παρά τις φιλότιμες ερμηνείες η αφελής ατμόσφαιρα της ταινίας δεν καταφέρει να «ξεκολλήσει» το έργο από το σωρό των «αμερικάνικων κωμωδιών». Παρακολουθείται ευχάριστα παρόλα αυτά λόγω του ενδιαφέροντος alter ego του πρωτότυπου σεναρίου, θυμίζοντάς μας ότι μπορεί ουσιαστικά να μην υφίσταται πλέον στην Αμερική ρατσισμός, αλλά τα φυλετικά στερεότυπα πάντα θα υποβόσκουν όταν μιλάμε για το «δικό μου το παιδί», είτε λευκό είναι αυτό είτε μαύρο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-06-2005  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.