Wonderland

Αγριες Νύχτες

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 106'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Cox

Πρωταγωνιστούν: Val Kilmer, Kate Bosworth, Christina Applegate, Lisa Kudrow, Dylan McDermott

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Όπως ο Elvis στο χώρο της μουσικής, βασιλιάς στη βιομηχανία παραγωγής ταινιών πορνό είναι ο John Holmes. Μόνο το γεγονός της συμμετοχής του σ επάνω από δύο χιλιάδες ταινίες το αποδεικνύει. Ωστόσο το Wonderland δεν καταπιάνεται με αυτό το θέμα. Ασχολείται με την εποχή όπου ο Holmes στη δύση πλέον της καριέρας του και εθισμένος στην κοκαΐνη ξοδεύει περισσότερα χρήματα απΑ όσα κερδίζει. Το καλοκαίρι του 1981 διαπράττεται ένα τετραπλό έγκλημα στη λεωφόρο Wonderland, για το οποίο ο Holmes γνωρίζει περισσότερα απΑ όσα αρχικά θέλει να παραδεχτεί.

Στο πρόσωπο του Holmes είχε στηριχτεί και ο Paul Thomas Anderson για τη δημιουργία του πρωταγωνιστή της πολύ καλής ταινίας του Boogie Nights. Δυστυχώς οι ομοιότητες των δύο ταινιών σταματούν εδώ. Γιατί το Wonderland συγκριτικά, ως φιλμικό εγχείρημα είναι πολύ μικρό σε μέγεθος. Ο σκηνοθέτης υιοθετεί μια βιντεοκλιπίστικη αισθητική που άλλοτε εξυπηρετεί την αφήγηση, συνήθως όμως όχι. Δεν τον βοηθάει καθόλου και ο πρωταγωνιστής του. Ο Val Kilmer αδυνατεί να πείσει ως junkie δίνοντας μια (ακόμη) κακή ερμηνεία, ενώ η Lisa Kydrow έχει ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με την τηλεοπτική περσόνα της Phoebe από τη σειρά Friends, που όσο καλή και αν είναι δεν μπορεί να αποδώσει σε δραματικό ρόλο. Οι «Αγριες Νύχτες» τελικά φέρνουν περισσότερο σε Αγριες Νύστες με εξαίρεση ορισμένες σκηνές στο τελευταίο μέρος της ταινίας. Όπως οι ταινίες του John Holmes, έτσι και το Wonderland θα έπρεπε να βρίσκεται -για πολύ διαφορετικούς λόγους- στα πίσω ράφια των videoclub.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-01-2004  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.